fredag 8 juli 2016

En kofta

Nyligen bestämde jag mig för att ge koftan Siri ett nytt försök. Det förra försöket blev en aning misslyckat då koftan krympte en aning efter tvätt. Efter det bestämde jag mig för att ge mönstret en ny chans när jag hittat en passande färg, vilket jag gjorde för några veckor sedan. Så nu ligger 15 nystan Mørk sjøgrønn Per Gynt i en picknickkorg och väntar på att läggas upp till en ny Siri.


Färgåtergivningen på bilden är något missvisande. Sandnes har en bättre färgåtergivning på sin hemsida, (färg nr. 6526)

14 kommentarer:

 1. Ah, nya projekt! Inget är så härligt som nya, planerade stickningar! Hoppas det blir bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, men jag har en tendens att planera lite för många åt gången ;)

   Radera
 2. Vad fin färg, kommer nog bli en fantastisk kofta!

  SvaraRadera
 3. Hej och tack för alla trevliga kommentarer du lämnat hos mig på sistone! Du frågade om strumpan, man stickar med två olika garner (obviously) och snor trådarna om varanda där färgerna möts. Det är det som kallas intarsiastickning. I det här fallet stickar man liksom fram och tillbaka, med räta och aviga varv, fast man stickar runt, hur konstigt det än låter. :) Om du vill se mer tydligt hur man går tillväga rekommenderar jag Youtube, intarsia in the round kan du söka på, t ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Jag blev väldigt fascinerad över hur du kunde sticka tvåfärgat och spets utan att få det att synas, så det skall jag verkligen kolla in :)

   Radera
 4. Jag är så imponerad över att du kan sticka så kluriga mönster! Din förra Sirikofta blev jättefin och jag kan tänka mig att den gör sig extra bra i den fina sjögröna färgen. Hoppas nu bara att koftan inte krymper för mycket den här gången. =)

  SvaraRadera
 5. Fy vad ledsamt med krympning efter alla timmars jobb! Nä jag ryser vid tanken. Men starkt att orka göra comeback och ett nytt försök. Jag tycker garnet är alldeles magiskt vackert och sådär perfekt sjöjungfruturkost. Det kommer bli bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns fortfarande tråkigt att jag inte kan använda den när jag ser den i gaderoben :( Tack för för dina uppmuntande ord :)

   Radera
 6. Per Gynt brukar vara ett säkert garn.Hoppas på bättre tur denna gång.Färgen är så fin också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina uppmuntrande ord! Det känns väldigt skönt att höra att Per Gynt är ett säkert kort :)

   Radera
 7. Alltså stickprojekt som inte blir bra är ju det värsta :( Fy tusan för det! Men samtidigt tycker jag att det kan va så himla befriande och peppande att liksom få ta revansch efter nått sånt! Jag är också riktigt sugen på att sticka en siri. Det får nog ta och bli nästa stickprojekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina uppmuntrande ord! Jag tycker verkligen att du skall sticka en Siri, den skulle verkligen passa dig :)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.