torsdag 19 januari 2017

Mössan Riga

Då var det dags för det sista projektet som blev klart innan det nya året, mössan Riga av Clara Falk. I original blir mössan lite baggy vilket min inte blev, antagligen är det för att jag hade en helt annan masktäthet än mönstret angav. Eller det faktum att jag lite lätt tröttnade på mönstret och struntade i att sticka de sista sex varven av mönstret.

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32293619266/in/album-72157678485199006/

Mössan var rätt så rolig att sticka, men som sagt så tröttnade jag på mönstret efter typ halva. Vilket var lite tråkigt eftersom det var så himla långt kvar då. Men eftersom jag tycker mönstret är så himla fint, så stickade jag vidare ändå. Fast jag vet inte om jag skulle rekommendera någon annan att sticka den. Möjligtvis till någon som tycker om att sticka lätta mönster som upprepar sig.

Mönster: Riga av Clara Falck (mönstret finns på Raverly)
Garn: Rauma Finull i färgerna 499, 401 och 4571
Stickor: 2,5 mm

8 kommentarer:

 1. Jättefin och fina färger! Kan förstå att det blev lite repetitivt, dock!
  Jag har två halsdukar på gång, apropå repetitivt...:-D Måste nog dra igång något mer om inte sticklusten ska dö ihjäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cecilia :) Halsdukar som är så roligt att sticka!

   Radera
 2. Men alltså sååå fin! Fattar verkligen att du föll för mönstret! Och så tycker jag att färgkombon du valde är helt ljuvlig!

  SvaraRadera
 3. Åh, wow! Vilken fint!! Och vilket mönster! ;) En dag ska jag också våga mig på något sådant avancerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofie! Det tror jag att du kommer fixa galant, flerfärgstickning är inte så svårt när man väl kommit på hur man gör ;)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.