tisdag 17 januari 2017

Och ett par strumpor åt lille, lille bror

I somras fick jag den underbara iden att jag skulle sticka strumpor till min familj i julklapp, men jag började med detta projekt lite väl sent så det blev bara ett par åt min lillebror. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte stickade med större stickor, för att sticka ett par strumpor i storlek 46 på stickor 3mm tar en evighet(!!!).

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32352640955/in/dateposted-friend/

Att sticka strumpor till någon annan i hemlighet utan att mätta dennes fötter är en konst i sig. Men tack och lov passade strumporna perfekt! Förvisso valde jag att inte sy ihop strumporna innan han hade provat dem, men tack och lov passade de perfekt så det var bara att sy ihop dem. Och för att ge lite perspektiv på hur stora ett par strumpor i storlek 46:or är, kan man jämföra med mina små strumpor i storlek 38,5:or ↓

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32202605682/in/dateposted-friend/

Som ni ser så är även den första av mina Hermione Everyday Socks klar, den andra har jag stickat halvvägs på. Så ni kommer antagligen få se det färdiga paret innan månaden är slut ;)

Mönster: Eget mönster
Garn: Sandnes Garn Tresko i färgen 6081
Stickor: 3 mm

4 kommentarer:

 1. Härlig present, alla blir glada att få sockor, har jag märkt! Men 46-or är segt...
  Din socka var ju jättefin, färger som en vitamininjektion!
  Hur stickar du sockor om du syr ihop dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag verkligen instämma i! Jag stickar uppifrån-ner och avslutar med denna avmaskningen: http://www.interweave.com/article/knitting/finishing-tip-for-those-who-hate-the-kitchener-stitch/

   Radera
 2. Hej hopp vilket jobb och så fin present! Hade underlättat om "lille lillebror" var så liten som han utgav sig för! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade verkligen underlättat ;)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.