fredag 24 februari 2017

Frukt- och grönsakspåse

Vad kan man skapa på temat loppis? frågade jag mig själv när månadens Monthly Makes tema publicerades. Eftersom jag länge hade funderat på att sy ett par frukt- och grönsakspåsar för att minska mitt plastanvändande, bestämde jag mig för att sy ett par. Så jag tog en gammal gardin av oidentifierat material som bara legat i garderoben i åratal och började klippa.

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32271235583/in/dateposted/

Jag skulle verkligen inte säga att det var något lätt material att arbeta med. Tyget (eller vad det nu är) stretade emot och ville inte alls samarbeta med symaskinen, men efter mycket om och men fick jag i alla fall ihop en påse. Tanken hade varit att jag skulle göra två till men jag tappa lite motivationen när denna var så komplicerad som den var.

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32959654431/in/photostream/

✂ Detta är ett bidrag till Montly Makes temat Loppis.

16 kommentarer:

 1. Synd att tyget var så "bråkigt" men påsen blev superfin.

  SvaraRadera
 2. Påsen blev verkligen elegant!! Synd att inte allt tyg är lika lätt att sy i som bomullstyg;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin! Håller med, skall nog försöka igen fast i något enklare material :)

   Radera
 3. Vad smart med en frukt- och grönsakspåse! Det är ju vansinne egentligen att använda plastpåsar till allt och dessutom slänga dem efter en gång. Kommer du använda tygpåsen när du handlar, alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag har faktiskt sluta köpa bärkassar i plast när handlar, istället tar jag med mig en i tyg eller tar maten i min ryggsäck. Tanken är att jag skall använda den så när jag handlar, om butiken tillåter det vill säga men det borde nog inte vara några problem.

   Radera
 4. Ååh det var nog glättheten i tyget som strulade, vad synd för jag tycker det blev väldigt snyggt i det där glansiga lila! Jag har sytt i återbrukad spetsgardin och det har funkat bra, så pallar du göra ett nytt försök nån gång rekommenderar jag nåt sånt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen var det det som var problemet, men som du säger det som gör dem så snygga x) Tack för tipset, skall nog försöka mig på att hitta någon secondhandgardin.

   Radera
 5. Så smart! Jag borde verkligen också sy ett gäng, när jag handlar frukt brukar jag också hoppa över plastpåsarna och klumpar i hop frukterna i olika högar med andra varor i mellan på rullbandet... Det här skulle ju underlätta avsevärt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen du skall göra! Det gör frukthandlandet mycket mer praktiskt :)

   Radera
 6. Jag förstår att det inte var det enklaste tyget att sy i, men attans vilken elegant frukt- och grönsakspåse du gjort! Wow så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ruth!! Nej man kan ju inte säga att det var enkelt direkt att sy i ;)

   Radera
 7. Men vad fin! Har tänkt länge att jag själv ska sy grönsakspåsar, men hittills är det ett sådant där projekt som inte gått längre än till tanke-stadiet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känner jag igen, detta projektet låg länge i planeringsstadiet innan det hände något ;P

   Radera
 8. Svar
  1. Tack, egentligen har jag snott iden lite från Alicia som kommenterade ovan ;)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.