söndag 12 februari 2017

Fawkes Everyday Socks

När jag fyllde år i somras köpte en härva av Maduzana Socks i färgen Fawkes till mig själv i present. Så sedan i somras har jag funderat på vad jag skulle sticka av det färggranna garnet. Och så i december stötte jag på en knit-along på temat Harry Potter och fick direkt inspiration till vad jag skulle göra med garnet.

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32663925941/in/photostream/

Det fick bli ett andra par Hermiones Everyday Socks, dels för att jag gillade mönstret och att de inte skulle försvinna helt på grund av färgen. Men även för att det skulle bli dubbelt upp på Harry Potter-temat. Jag är jätte nöjd med strumporna trots att de blev någon millimeter för stora så att de glider ner lite.

https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32633972512/in/photostream/

Mönster:  Hermione Everyday Socks av Erica Lueder (mönstret finns på Raverly)
Garn: Manduzana Sock i färgen Fawkes
Stickor: 2,5 mm
Ändringar: Istället för att sticka hälen som mönstret säger stickade jag en med förkortade varv.

Knit-alongen/croche-alongen kommer pågå på Raverly under hela 2017 för att fira att det är 20 år sedan Harry Potter och de vises sten släpptes. 
✂ Detta är mitt bidrag till Sypeppen februari  

12 kommentarer:

 1. Härliga sockor!
  Min man var i England med jobbet för (antagligen!) 20. år sedan och kom hem med en Harry Potter bok lite innan allt tog fart också här i Sverige. För en gångs skull låg jag i framkant! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cecilia!
   Nämen vad roligt! Själv introducerades jag för Harry Potter under högläsningen på fritids någon gång i början 00-talet :)

   Radera
 2. Men åhhh! SÅ himla fina! Och vilken jäkla rolig knit along! Och dessutom HUR kan det vara 20 år sedan det vises sten kom ut :O hur gammal ääär jag egentligen?! Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!! Känner mig också väldigt gammal helt plötsligt. Det känns ju som det bara var max fyra år sedan vi läste de vises sten på fritis, fast det är nästan sjutton år sedan x)

   Radera
 3. Så himla fina!! Önskar så att jag dels hade tålamod till stickning och dels tyckte det var roligt... tur det är nån som gör det i alla fall! Får tack och lov alltid stickade sockar, mössor och vantar i julklapp av farmor, hehe. Och Harry P alltså <3 Fick läst första fyra för mig när jag var 6-7 år av mamma och sen läste jag om när jag precis skulle fylla 8 och fortsatte själv sen. Så många fina minnen alltså <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller tålamodet att sticka egentligen, men med en ljudbok blir det den perfekta sysselsättningen för händerna ;) Jag fick också de första fyra eller fem böckerna lästa för mig och fortsatte med resten själv. Håller med om att böckerna lockar fram många fina minnen :)

   Radera
 4. helt underbara!! de är verkligen perfekta färger!

  SvaraRadera
 5. Sååå fina!! Verkligen härligt garn!! Har just lärt mig sticka sockar och det skulle vara kul att prova sticka nån annan modell än såna "vanliga" sockar. Den här modellen var jättefin!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin!! Detta är ett jätte bra mönster när man vill testa på något som är lite mer avancerat än ett par "vanliga" sockar :)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.