fredag 7 oktober 2016

Sockor + oktober = Socktober

Nu i Socktober är det perfekt att ha på sig stickade strumpor och att sticka strumpor. Så jag tänkte tipsa som några olika sockmönster. Tipsen är en blandning mellan lite spexiga mönster och några från svenska mönsterskapare, men även en blandning mellan olika svårighetsgrader, gratis- och betalmönster, populära och ännu inte populära mönster.

Vanilla latte socks stickade av mig i våras

Spexiga tips 
Taimitarhan Kukkasukat av Niina Laitinen
"Check Meowt!" Cat, Owl, and Panda Knee High Socks av Lauren Riker
Merry Go Socks av Evelina Roos
Jaywalker av Grumperina

Mönster av svenska designers
Petter av Erika Guselius
Walking in Surry Hills av Maria Matsson
Crocus - An easter egg av Kamilla Svhanlund
Flamma av Playsweetmusic Design

Stickar ni på några strumpor just nu? Eller har ni några tips på några sockmönster?

12 kommentarer:

 1. Jag håller på och virkar ett par sockor :) Ett mönster från järbo. Men får se hur de blir för improviserade lite med garn som jag redan hade hemma. Ser iaf bra ut än så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande med virkade strumpor! Det skall bli väldigt kul att få se resultatet :)

   Radera
 2. Åh vilket kul inlägg! Jag håller på med "fruntimmers-sockorna" från järbo och hoppas att de ska bli klara snart. De är mina första sockor så jag är supertaggad att fortsätta sticka en massa sockor nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar det :) Åh fruntimmers-sockorna hade jag glömt av. Det är ju så fina! Håller tummarna att du skall bli klar med dem snart och lycka till med den framtida sockstickningen <3

   Radera
 3. Åh vad kul, tack för tipsen! Jag är suuupersugen på att sticka, men vet inte riktigt vad. Kanske är det restgarnsstrumpor det ska bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par restgarnsstrumpor tycker jag verkligen att du borde sticka! Det finns jätte mycket snygga mönster som är gjorda för restgarnsstrumpor :)

   Radera
 4. Jag stickar alltid sockor, flera på en gång, men det är mest vanlliga sockor, sällan efter mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stickar också oftast på flera samtidigt, men oftast blir ett av paren lite stickade på än de andra paren ;)

   Radera
 5. tack snälla för tipsen! jag har precis börjat sticka och är nu inne på min andra halsduk. det är ju så kul! nästa utmaning blir att sticka vantar och där efter ska jag ta mig an att sticka sockor! vad duktig du är förresten. mycket inspirerad. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blev av din kommentar <3 Det är så kul att kunna inspirera andra i deras skapande :)

   Radera
 6. Socktober, vilket underbart uttryck!

  SvaraRadera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.