måndag 17 oktober 2016

En quiltad tehuva

Läge har jag drömt om en tehuva till min lilla tekanna och länge funderade jag på att sticka en, då att virka en huva inte är (eller någonsin kommer att vara) ett alternativ. Men att hitta ett mönster till en stickad tehuva som är någorlunda enkelt och lättstickat var lättare sagt än gjort. Så till slut bestämde jag mig för att sy en istället och nedanför syns resultatet!


Tehuvan har en hel del fel och brister. Dels så sydde jag inte quiltingsömmarna ända ut till kanten på vissa partier och snedslån i botten blev för kort så det är ett litet gap på ena sidan där snedslån inte räckte till. Ett annat konstruktions misstag är att huvan är något för kort/liten så den svävar en bit över bordet Men trots alla fel och brister rätt så är jag nöjd med resultatet med tanke på att det var första gången jag quiltade och jag sydde en tehuva. Tyget är förövrigt köpt på Syfestivalen tidigare i somras.


Detta är ett bidrag till Syppepen #55 på temat Höstpresent

6 kommentarer:

 1. Åh vilken mysig! Drömmer också om en vacker tehuva... Dock är jag fortfarande på jakt efter den perfekta tekannan så det får nog vänta lite, haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer nog hitta den perfekta tekannan en dag :)

   Radera
 2. Tycker den blev jättefin, att den svävar blev ju bara extra häftigt!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hade faktiskt inte tänk på det på det sättet ;D

   Radera
 3. Wow vad fint! Och fullkomligt ÄLSKAR att du sytt en tehuva. Så himla fint ju. Dessutom tycker jag du gjort ett alldeles utmärkt jobb. Den ser hur fin som helst ut! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir av din kommentar <3 Det betyder verkligen mycket för mig eftersom du är en väldigt stor inspirationskälla när det kommer till sömnad!

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.