tisdag 27 december 2016

Skaparmål 2017

Varje år sedan jag startade bloggen har jag gjort en lista med projekt som jag har velat sticka under det kommande året. Och med mindre än en vecka kvar till det nya året tänkte jag att det var dags att dela med mig av de mål jag har med mitt skapande inför 2017. Men eftersom att jag började skapa i nya tekniker (läs sömnad) under detta året, har jag utformat listan lite annorlunda detta år. Istället att vara en lista med endast stickprojekt jag vill sticka under året, är det istället en lista med olika typer av saker som jag vill göra under året.

Mina mål inför 2017

Skapa med återvunnet material
Efter att ha sytt min stickpåse i ett gammalt överkast blev jag väldigt sugen på att skapa mer i återvunnet material. På listan över projekt som jag har tänkt göra är att sy om gamla halvtrasiga byxor till kjolar eller kortbyxor och att sy frukt- och grönsakspåsar av en gammal gardin.
Sticka en trippelsocka
En trippelsocka är ett begrepp som myntades i podden Rätt Avigt och innebär att man stickar tre par välsittande strumpor på ett år. I min Ravelry-kö har jag över 20 par olika strumpor som jag vill sticka så jag tror inte att det kommer bli något problem med att lyckas med detta mål.

Utmana mig i mitt målande
Under många år målade jag nästintill varje dag, men efter att ha gått en estetisk linje på gymnasiet dog mitt målande ut. Så under 2017 vill jag försöka komma tillbaka till mitt målande och prova på nya tekniker och motiv.
Att göra mina idéer verklighet
Under en månad kan jag få mängder med idéer till projekt som jag vill göra, men det har varit väldigt få av dem som har blivit verklighet. Därför blir ett mål under 2017 att försöka göra verklighet av lite fler av dessa idéer.

Fotografera fler teman i fotoutmaningen 365 foton
Under de tre senaste åren har jag försökt genomföra fotoutmaningen 365 foton med varierat resultat. Jag tvekade ett tag om jag skulle försöka mig på utmaningen eller inte under nästa år, men till slut beslutade jag mig för att ge det ett nytt försök. Så mitt mål med utmaningen nästa år blir att fotografera fler teman under 2017 än vad jag gjorde under 2016. Vill ni följa den processen kan ni göra det här.

Tidigare årslistor
2015
2016

8 kommentarer:

 1. Ska bli kul att följa dina skaparmål under året :) sockorna tycker jag låter extra spännande, är själv sugen på att lära mig sticka men jag får se om jag kan slita mig från virkningen något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kan virka en trippelsocka istället ;)

   Radera
 2. Vilken rolig lista, ska bli kul att se vad det blir av målen sen!:) Själv har jag bara ett skaparmål ännu för 2017 och det är att lära mig sticka sockar!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag är ett jätte bra mål!! Lycka till med strumpstickningen :)

   Radera
 3. Låter som roliga planer för 2017! Ska bli kul att följa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skall bli kul att se vad du har för dig under 2017 :)

   Radera
 4. Vilka roliga mål! Jag älskar att sätta upp nya mål för året och går fortfarande och funderar på hur mina mål ska se ut för året

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skall bli kul att få höra vad du hittar på för mål för året :) (om du delar med dig av dem)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.