lördag 7 januari 2017

Listan om skapande

Gott nytt år till er alla! Just nu sitter jag och knåpar ihop några nya inlägg med projekt som färdigställdes precis innan 2016 tog slut. Så jag tänkte att jag likaväl kunde passa på att fylla i Listan om skapande av Fredrika

Vilka tekniker skapar du mest i?
Fram tills i somras skapade jag nästan uteslutande genom stickning. Men med Fredrika och Josefins sybingo plockade jag fram min symaskin, som tidigare nästan bara plockats fram vid lagning av kläder. Så nu mera skapar jag främst genom stickning och sömnad, vilket kanske syns på bloggens innehåll ;)
Vilken är din bästa sida som hantverkare?
Detta är en super svårt fråga som jag har funderat på länge. Efter lite funderande så kom jag fram till att min bästa sida som hantverkare är att jag är bra på att sticka strumpor.

Vilken är din sämsta sida som hantverkare då?
Att jag har lite dåligt tålamod. När jag möter för många motgångar hamnar projekt lätt långt in i garderoben. Eller så växer projektet fram alldeles för sakta så jag påbörjar ett nytt projekt igen, vilket ofta leder till att jag har väldigt många projekt igång samtidigt.

Vilket projekt är du mest nöjd med?
Svår fråga! Men jag måste nog ändå säga att jag är mest nöjd med Nördicknittings mystierie mössa, för att den blev så jämn och fin. Fast den är lite tajt så jag använder den ytters sällan.

Har du något katastrofprojekt?
Det skulle nog vara den virkade grytlappen jag gjorde i syslöjden under högstadiet. Den ser ju inte ens ut som en grytlapp utan mer som en trekant som sitter fast på en rektangel.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras av olika bloggar och instagramkonton, men även av filmer och tv-serier. Jag inspireras även mycket av olika artister som jag lyssnar på, inte bara deras kläder utan även deras musik och texter.

Vart tycker du bäst om att skapa?
Hemma i soffan eller fåtöljen med en kopp te och en bra film eller tv-serie. Eller på ett café med likasinnade. Det är så härligt att sitta och sticka i timtals med likasinnade och diskutera allt mellan himmel och jord (dock rör diskussionerna oftast stickrelaterade saker).

Hur tycker du bäst om att skapa?
När jag behöver en stund för mig själv tycker jag om att sätta mig med en stickning gärna tillsammans med lite musik eller en bra ljudbok i lurarna. Och kanske en kopp te.
Vilket är ditt bästa skaparminne?
Mitt bästa skaparminne är nog när jag och två jämnåriga kompisar spenderade en hel nyårshelg med att sticka var sin halsduk. Trots att vi hade börjat med samma antal maskor och samma mönster, resulterade det i tre rätt så olika halsdukar. En som såg ut som ett "S", en som blev V-formad och en som såg ut som ett "J". Det kan väl tilläggas att vi var typ 8 år gamla.

Vilket är ditt sämsta skaparminne?
Det skulle nog vara att min första Siri blev alldeles för liten för att använda.

Har du nått tips att lämna vidare?
Hitta personer som inspirerar dig som kan inspirera dig i ditt skapande och som kan få dig att utmana dig själv i ditt skapande. Och det viktigaste av allt tipset av alla: Skapandet är en process! Allting kommer inte vara perfekt första gången du skapar något nytt. För varje "misstag" lär man sig något nytt som man tar med sig till nästa gången du skapar.

4 kommentarer:

 1. Kul att läsa :) Så tråkigt med den där Siri koftan att den krympte >: Jag är lite sugen på att virka mig någon sorts tröja framöver. Men måste hitta något bra mönster först och göra klart lite andra saker jag har.

  Jag tycker din blogg är himla inspirerande och jag är glad jag har hittat till dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fortfarande inte kommit över att den inte passar :( Åh det låter som ett riktigt spännande projekt!

   Jag är också jätte glad att jag hittade dig och din blogg <3

   Radera
 2. Åh va kul att få läsa alla dina svar! Tycker du verkar vara en så klok och härlig människa! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Fredrika, dina ord värmer <3

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.