lördag 3 september 2016

Cadence Socks

Efter ungefär två månader av upprepningar och att sticka om igen är mina Cadence Socks äntligen klara. Mönstret är något av de mer komplicerade som jag har stickat, så jag är väldigt nöjd med resultatet och skulle gladeligen kunna tänka mig att sticka ett till par i framtiden. 


Enligt mönstret skulle strumpornas tå avslutas med Kitchener Stich, men efter fyra försök gav jag upp och begav mig ut på nätet för att hitta andra sätt att maska av tån. Till slut lyckades jag hitta ett maskstygn med det mycket lovande namnet For those who hate the Kitchener Stitch, vilket mycket stämmer väl in på mina känslor för Kitchener Stitch.


Tack vare den mycket enkla och pedagogiska beskrivningen av For those who hate the Kitchener Stitch lyckades jag sticka ihop strumporna på första försöket. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och skulle rekommendera de som inte gillar Kitchener Stitch att pröva denna variant istället.


Mönster: Cadence Socks av verybusymonkey (mönstret finns på Raverly)
Garn: Drops Fabel i färgen 105 turquoise
Stickor: 3mm

Strumporna är ett av mina bidrag till Sypeppen #54

10 kommentarer:

 1. Superfina! Älskar namnet på länken också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja visst är namnet helt underbart ;D

   Radera
 2. Men alltså wooow! Sååå fina sockor! Vilket projekt, blir så imponerad! Du kan verkligen klappa dig själv på axeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fredrika vad glad jag blir av dina ord <3 Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!

   Radera
 3. Wow, vilka fantastiskt fina sockar, både flätmönstret och färgen! Den som ändå kunde sticka såna skapelser;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det ser betydligt mer komplicerat ut än vad det faktiskt är ;) De enda förkunskaperna man egentligen behöver är att kunna sticka räta maskor, aviga maskor, ta ihop maskor, göra omslag och läsa mönsterdiagram. Sen underlättar det även om man kan läsa engelska mönster också :)

   Radera
 4. Vilka härliga srtumpor! Välstickade också!

  SvaraRadera
 5. men hallå vad duktig du är! skulle gärna sticka en tröja till vår hund (haha) men det är jättelängesedan jag stickade sist och föredrar virkning. men dina projekt gör mig otroligt sticksugen!

  SvaraRadera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.