söndag 11 september 2016

Ett miniförkläde

När jag sydde ett förkläde förra månaden blev det en hel del rester kvar av grönsakstyget, så en liten bit av tyget resulterade i ett barnförkläde. Det är ett väldigt enkelt förkläde. Mönstret till kroppen kommer från ett förkläde som jag hade som barn. Och bandet som man har runt nacken och det man knyter bakom ryggen är sytt i ett med snedslå.

Att sy fast snedslån var nog något av det svåraste jag har gjort. Jag fick sprätta upp den ganska många gånger innan jag lyckades sy fast den ordentligt. Men jag försökte att tänka positivt genom att tänka på Fredrikas 7 anledningar till att sprätta och repa upp mer – när jag satt och sprättade upp den för femte gången.Trots den struliga vägen till slutresultatet är jag väldigt nöjd med hur förklädet blev till slut. Det var väldigt roligt att sy förklädet, även om det var komplicerat att sy fast snedslån. Så jag skulle definitivt kunna tänka mig att sy några fler barnförkläden i framtiden. Däremot tar det nog ett bra tag innan jag försöker mig på att sy med snedslå igen.

Detta är ett bidrag till Sypeppen #54

8 kommentarer:

 1. Vad gulligt :) Och som sagt, tyget är helt underbart ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki! Ja visst är det, men nu skall jag bara komma på vad jag skall göra med resten av det ;)

   Radera
 2. Nä men så fint det blev! Urgulligt! <3 Strångt jobbat med sprättandet också... Jag har själv fått sprätta en hel del den här veckan. Suck! Kul att du har användning för inlägget <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade det inte varit för att jag verkligen ville slutföra förklädet hade jag gett upp vid första sprättningen. Åh nej vad tråkigt :( Men hoppas det gick bra ändå med ditt projekt!

   Radera
 3. Men jag dör så underbart!

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket fint förkläde, allt blir ju bara så sött i miniformat:) Tyget var förresten jättesnyggt!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur blir det, gillar minivarianten mer än det stora som jag sydde ;P

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.