tisdag 15 november 2016

Sockan Anna

Och så var det dags att presentera resultatet av min senaste strumpstickning. Sockan Anna! Det har inte varit det lättaste att fånga strumporna på bild, speciellt när vädret varit för regnigt eller kallt för att fota ute och solen varit synlig för kort tid för att fota vid fönsterna. Så igår var det precis lagom ljust ute för att det skulle gå att ta någorlunda bra foton inomhus.


Strumporna blev väldigt fina även om de är både lite tajta och korta. Men eftersom jag stickade med ett garnpacket som skulle räcka till precis två strumpor, vågade jag inte gå upp mer i stickstorlek än vad jag redan hade gjort. Om jag stickar strumporna igen kommer jag nog upprepat den andra borden på benet igen så att den slutar lite högre upp på benen. Dessutom skulle jag nog välja ett något tjockare garn för att de skulle bli lite större, men jag skulle gärna vilja sticka något i detta underbara garn av Manduzana igen.
Mönster: Anna av Dödergök (mönstret finns på Raverly)
Garn: Manduzana Sock i färgerna Metal, Mist, Shockingly pink och Sirius
Stickor: 2,5 mm
Förändringar: Jag struntade i första minskningen till 72m och stickade vidare med 80m. Istället gjorde jag minskningarna i foten, men minns tyvärr inte hur många eller vart jag gjorde dem. Jag stickade en häl med förkortade varv istället för den häl som mönstret angav.

12 kommentarer:

 1. Haha totalt värdelöst att fota nu i november det håller jag med om. Men du har lyckats få till fina bilder iaf!

  Men till sockan nu då: SÅ himla snygga! Älskar mönstret verkligen. Så duktig du är. Måste ta tag i att lära mig sticka också, blir alltid lika sugen när jag ser såna där fina mönster som är svåra/väldigt jobbiga att få till i virkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anki!! Hihi det är så rolig jag känner det samma när jag ser dina virkade verk och känner att borde lära mig att virka ;)

   Radera
 2. Fantastiskt fina! Det är skönt när sockor sitter åt, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Men hallå, så himla fina! Herregud så duktig du är. Jag sitter med en enkel halsduk på stickorna och tragglar mig fram, det här är ju drömmen att kunna göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellen <3 Det tog ett antal halsdukar och lite annat innan min stickning blev den är idag, så det är bara att sticka på ;)

   Radera
 4. Åhh så fina! <3 har faktiskt aldrig flerfärgsstickat något men bli mer och mer sugen att ge mig på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flerfärgsstining kan vara lite knepigt i början, men det är ganska lätt att komma in i när man väl har börjat med det ;)

   Radera
 5. Så kär i det här mönstret! Måste nog ta och ge mig på ett par sockar snart... Ser himla mysiga ut, men kan tänka mig att det hade varit skönt om de var lite längre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du skall försöka på dig ett par sockor så rekommenderar jag dig att inte börja med ett par flerfärgsstickade. Eftersom att alla fötter är olika, så kan det vara bra att testa på ett par enkla sockar bara för att du skall lära dig hur du skall sticka för att de skall passa dina fötter ;)

   Radera
 6. Alltså SÅ snygga! Mönstret, färdkombinationen och dina bilder som det inte alls syns att du fått kämpa med. Superinspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Vad skönt att höra att du tycker att bilderna blev bra :) För jag tänkte nästan inte lägga upp några bilder för att jag blev så missnöjd med dem x)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.