tisdag 2 augusti 2016

Stickkontak och upprepningnar

Jag vill tipsa om en ny podd som jag börjat lyssna på när jag sitter och stickar. Den heter Stickkonakt och görs av Josefine, Lina och Madelene. Än så länge har jag bara lyssnat på de tre första avsnitten, men jag är redan fast. Jag gillar verkligen att det är så mycket igenkänning faktor för mig som stickar. Exempelvis att köpa på sig för mycket garn, favoritmarkera betydligt fler projekt än vad jag någonsin kommer att sticka. Sen gillar jag också alla bra och lite konstiga tips som de har i varje avsnitt. Som drakmössan och de något udda strumporna som de tipsade om i avsnitt ett.

Det bästa avsnittet hittills, av de jag lyssnat på, är avsnitt tre där Stickkontakt fick besök av mönsterskaparen Kamilla Svanlund (Arga stickaren/@kamillasvanlund). Kamilla pratade lite om mönster som hon designat, hon har bland annat designat mönstret Rolf som jag stickade förra året.

Brukar ni lyssna på något när ni hantverkar?Och så var det upprepningarna. Hittills har jag repat upp strumpa nummer två (av mina Cadence Socks) minst tre gånger för att jag tittat på fel ställe i mönstret. Man skulle kunna tro att jag borde ha lärt mig mönstret vid det här laget eftersom jag redan lyckats sticka en strumpa, men nej det har jag inte gjort tyvärr. Hädanefter skall jag vara nog med att titta i mönstret innan jag påbörjar ett nytt varv för att slippa fler upprepningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.