onsdag 8 mars 2017

Broderi och Internationella kvinnodagen

Förra året snubblade jag över det mest fantastiska broderimönster med texten Girls Just Wanna Have Fundamental Human Rights. Jag tycker det har ett väldigt viktigt budskap som är väldigt viktigt att belysa då det inte är en självklarhet för alla att det skall vara så. Så i ett års tid har jag funderat på att köpa mönstret trots att mina broderikunskaper är extremt begränsade. Och så för någon vecka gjorde jag slag i saken och köpte mönstret och lite broderigarn. Min tanke är att broderiet skall pryda en kudde som skall få ligga i min stickfåtölj.

href="https://www.flickr.com/photos/146549513@N08/32271236363/in/dateposted/

Dessutom tänkte jag passa på att tipsa om två ting:

✂ Förra året tipsade jag om en text skriven av Alicia Siverts om att stötta andra kvinnor, vilket jag även tänker göra detta år eftersom att det är en väldigt fantastisk text som man bör läsa. Alicias text går att läsa här.
 
✂ Dessutom tänkte jag tipsa om Emmaus Björkå i Göteborg årliga 8:e mars skyltning som i år visar "ett axplock kämpar och aktivister genom tiderna, människor som gör och har gjort avtryck i den feministiska kampen". För er som inte har möjlighet att ta sig till Göteborg för att se skyltningen irl kan spana in delar av skyltningen på Emmaus instagram (där bilder på den publicerades för ca 2 veckor sedan). Dessutom har Emmaus Björkå 13% rabatt i sin butik för alla icke-män idag!

✂  Sist men inte minst tänkte jag tipsa om Linnéa Classons 10 tips för att undvika våldtäkt, ett mycket läsvärt inlägg.

Mönstret till Girls Just Wanna Have Fundamental Human Rights går att köpa i plasticlittlecovers etsy butik här.

6 kommentarer:

 1. Åh jag har också sett det broderiet lite här och var. Så fint! <3

  SvaraRadera
 2. Bra att du köpte det! När du har tänkt på det så länge så är det ju verkligen något du vill :) Kul att lära sig något nytt också! Lycka till och jag ser fram emot att se resultatet sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen Anki!! Det skall bli kul att utveckla mina kunskaper med detta broderi :)

   Radera
 3. Kul att lära sig nya tekniker, ser fram emot att se det nya broderiet!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, och det skall bli kul att få visa upp resultatet :)

   Radera

Jag sätter stort värde på alla era kommentarer! Om du inte vill kommentera som Anonym kan du välja alternativet "namn/url" under kommentera som. Där fyller du bara i ditt namn och skriver din kommentar, så är det bara att publicera den sen. Vill du även få mejl om svar på din kommentar klickar du bara i rutan "Avisera mig" innan du skickar din kommentar.